Doorzaaien

Doorzaaien

Doorzaaien van gras wint aan populariteit, omdat het in tegenstelling tot scheuren op elk moment kan, en bovendien ook kan op weiden waar derogatieregels gelden.

Na een strenge winter, de eerste snede of in het najaar is het noodzakelijk de weide van een frisse grasmat te voorzien. Onze Vredo Agri Twin doorzaaimachine is ideaal om uw grasland jong en fris te houden en van een volle grasmat te voorzien voor het hoogste rendement per hectare.

Werking

Doorzaaien is alleen zinvol als het graszaad in de grond wordt opgesloten : het Vredo-Dubbele-Schijven-Systeem legt het zaadje netjes af in een kleine snede en de aandrukrol bestaande uit gietijzeren packerringen drukt ieder zaadsneedje individueel toe. Daardoor komt het zaad direct in contact met vocht en voedingsstoffen met snelle kieming en worteling tot gevolg.

De schijven zijn met een rijafstand van 7,5 cm en onafhankelijk geveerd, wat resulteert in een dichte grasmat zonder onkruid.

Uit onderzoek bleek dat het Vredo-Systeem een kieming kent van 96% van het graszaad. Doordat de zaaidiepte nauwkeuring van 0-25mm in te stellen is, is dit hoge resultaat zeker te halen.

Doorzaaien van grasland of groenbemester met de Vredo Doorzaaimachine van 4,4 werkbreedte kan in één bewerking in combinatie met een frontwiedeg.

Met de wiedeg wordt de grasmat flink opengetrokken en worden de ondiep wortelende onkruidgrassen als ruwbeemd en straatgras eenvoudig uit de grond getrokken en onschadelijk gemaakt. Tegelijkertijd kamt u zo de dode grassen uit en worden onkruiden verwijderd.

Wenst u meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op.Aandrukrol

Resultaat van de frontwiedeg